08 травня 2024

Чому "Аквареді" необхідний будь якому аграрію?

Більше 400 тестів води "Агротека" провела в різних областях України.

В результаті дослідів виявили, що в середньому 80% води в країні є досить жорсткою з ppm вище 500, 
а середній показник рН становить вище рН 7. 

Жорсткість води для рослин.

Жорсткість води визначається вмістом розчинених мінералів, таких як кальцій та магній. 
Присутність іонів магнію і кальцію у воді може змінювати розчинність пестицидів у робочому розчині, що призводить до до зменшення їхньої ефективності у боротьбі зі шкідниками та хворобами. Ці сполуки спричиняють хімічні реакції з активними складовими ЗЗР, такими як молекулярна структура,  що призводить до деградації або руйнування пестициду. Максимально допустимий рівень жорсткості води для обприскування рослин зазвичай становить до 300 ррм. Жорстка вода з показником вище 300 ppm призводить до утворення відкладень на рослинах та обладнанні для обприскування. Якщо пестицид не розчиняється належним чином у жорсткій воді, він нерівномірно розподіляється на рослинах  і не здатний забезпечити достатній захист від шкідників або хвороб.

Карта ppm води

Рівень рН для рослин.

Жорстка вода часто має високий рівень pH, що впливає на стабільність агрохімікатів. Значення рН характеризує кислотність (концентрацію іонів) або лужність будь-якого розчину в діапазоні 0-14,  при цьому рН до 7 є кислим, 7 - нейтральним, а вище 7-лужним середовищем. Деякі пестициди менш стійкі у кислому або  лужному середовищі. Коли пестициди потрапляють у лужне середовище, відбувається лужний гідроліз, так звана деградація  пестициду.

Карта pH води

Лимонна кислота для нормалізації рН та ррм. 

Лимонна кислота може бути ефективною у зниженні рівня pH та пом'якшенні води. Однак, якщо застосувати невірну норму — вона може занадто сильно знизити рН води, а з жорсткістю майже не працює. Надмірне використання лимонки може викликати зміни в рівнях pH ґрунту, що є шкідливим для деяких видів рослин та може спричинити  для них стресову ситуацію або навіть загибель. Застосування лимонної кислоти залишає осад на обприскувачах та їх складових, що потім призводить до його поломки.

  • Дозування 100 г / 100 л води.
  • Вартість використання 60 грн / 1 кг.

Але це не вартує тих проблем, які виникають після її застосування.

Найкраще використовувати спеціальний засіб для нормалізації води, який застереже від негативних наслідків та ще й покращить дієвість ЗЗР.

Професійний регулятор "Аквареді" для нормалізації рН та ррм. .

- Відмінно регулює кислотність (рН) води до оптимального значення для ефективного використання пестицидів та інших хімікатів при обприскуванні рослин.
- Значно зменшує жорсткість води, покращує розчинність пестицидів і зменшує утворення відкладень на рослинах та обприскувальному обладнанні.
- Стабілізує хімічні параметри води, покращуючи ефективність обприскування та захист рослин.
- Покращує ефективність  обприскування. 
- Забезпечує оптимальні умови для поглинання пестицидів рослинами, покращуючи контроль шкідників.

  • Дозування 10 - 30 мл / 100 л води.
  • Вартість 18 грн / 100 л води.

 

 
Моніторинг показників рН та ррм води для рослин.

Важливо! "Агротека" рекомендує регулярний моніторинг показників рН та ррм для забезпечення максимальної ефективності та безпеки використання пестицидів.
Ми безкоштовно перевіримо воду з водойм, які використовуєте для обприскувань культур.

За більш детальною консультацією звертайтесь за телефоном +380 50 359 57 00 або замовляйте за +380 50 221 88 10.

Безкоштовна консультація
Залишились питання?

Телефонуйте нам за номерами:  +38 (044) 221 88 70, +38 (050) 221 88 10. Або заповніть форму і ми вам зателефонуєм: