03 грудня 2020

Біостимулятори. Їх вплив та роль на розвиток рослин.

Біостимулятори з плином часу все більше стають темою для розмови багатьох спеціалістів у сфері сільського господарства. Великі компанії, у тому числі у країнах ЄС та США, почали виробляти біостимулятори, коли вивчили їх властивості та механізми дії. Проте який вплив має стимулятор на ріст рослини, що його відокремили у окрему групу препаратів? Варто розібратись.

Важливо відзначити, що біостимулятори діють тільки на рослини, не надаючи прямої дії проти хвороб, комах або бур'янів.

Біостимулятори не є джерелом поживних речовин, а стимулюють рослину до їх засвоєння та використання. На сьогодні відомо 7 основних типів біостимуляторів. Вони відрізняються складом та джерелом, з якого їх отримують.

Предметом активного наукового вивчення є окремий тип – білкові гідролізати. Білкові гідролізати – це частини білку, які отримують коли білок розпадається на окремі частини – пептиди та амінокислоти. Процес його розпаду називають гідролізом. 
Білкові гідролізати наявні у рослинному організмі у великому різноманітті. Їх роль – стимуляція обміну речовин між корінням та надземною частиною, покращення розвитку кореня, стебла, листя, плодів на різних фазах росту рослини, стимулювання реакції рослини на патогени та механічні пошкодження тощо. Наявність цих сполук спонукає рослину до початку дії у певному напрямку. Науковці змогли виділити сполуки з такими властивостями у продукти, які назвали біостимуляторами. При нанесенні на рослину ці продукти викликають необхідну реакцію.

На сьогоднішній день біостимулятори є доступними до використання у сільському господарстві.

Одним з найбільших виробників біостимуляторів рослинного походження – італійська компанія Італполліна.
Італполліна – одна з ведучих компаній по отриманню біостимуляторів 100% рослинного походження. Завдяки спеціальній технології виробництва у складі продуктів компанії зберігається максимальна кількість сполук, які мають позитивну стимулюючу дію у рослині. Вони безпечні, відповідають найсуворішим стандартам ISO 9001 та ISO 14001, тому можуть бути використані у органічному землеробстві. 
Окремі біостимулятори, які виробляє компанія, мають властивість виводити рослину зі стану стресу, стимулювати ріст кореня, покращувати опірність до хвороб. 

Українська компанія Агротека є офіційним представником та партнером Італполліни.

Завдяки спільній співпраці ми провели велику кількість різноманітних тестів на овочевих, зернових культурах у різних регіонах України. Разом з фермерами ми супроводжувались метою підвищити стійкість рослини до хвороб і кліматичних стресів, покращити формування кореня, підвищити кількість та якість врожаю. 

Компанія Агротека, після багатьох досліджень, впевнено представляє біостимулятори на ринку України, для своїх аграріїв.

Нині кожен може використовувати сучасний досвід науковців, за допомогою біостимуляторів знаходити спільну мову з рослинами, допомагати їм бути готовими до стресів і спрямувати енергію для отримання першокласного, екологічно чистого, продуктивного врожаю.

З інформацією про біостимулятори та з деталями їх роботи ви можете ознайомитись в наших наступних статтях.

Дізнатись більше про біостимулятори за телефоном +38050 221 88 10.

Безкоштовна консультація
Залишились питання?

Телефонуйте нам за номерами:  +38 (044) 221 88 70, +38 (050) 221 88 10. Або заповніть форму і ми вам зателефонуєм: