06 грудня 2019

Підсумки зберігання зерна в полімерних рукавах за 2019 рік

Ось і підходить до завершення 2019 рік, Україна в цьому році досягла нового рекорду за врожайністю, зібравши майже 75 мільйонів. тонн зерна, майже на 10% кращий показник ніж минулого року.

І як завжди, в країні не вистачає об’ємів на елеваторах і аграрії все більше дивляться в бік незалежних технологій, тобто коли ти можеш сам розпоряджатись своїм врожаєм і оперативно реагувати на його збільшення, при цьому не боятись, що не вистачить місця у складському приміщенні або переповненості елеваторів.

Тому, більшість аграріїв зберігають свій врожай в полімерних трьохшарових рукавах, а на заощадженні гроші модернізують, наприклад, сушилки, щоб в майбутньому збільшити їх працездатність і стати ще більш незалежним — енергонезалежним.

Від імені нашої компанії, хочемо подякувати всіх наших клієнтів, всіх тих, хто використовує рукава «Green Bag» для зберігання свого врожаю.

Завдяки Вам, технологія зберігання зерна в полімерних рукавах стає все більш популярнішою, про що свідчить збільшення обсягів продаж.

Минулий рік вніс свої корективи в продажі цього сезону, так як через рекордний врожай відбувся дефіцит полімерних рукавів. Вже в цьому році господарства завчасно замовили рукава для зерна, що дозволило нам виконати їх поставку в обумовлені терміни. Такий фактор позитивно відобразився і на продажах в цьому році, чим зменшив різницю в ціні між рукавом «Green Bag» і рукавом вітчизняного виробництва. Господарства, які використовували рукава вітчизняного виробництва у 2018 році, мали можливість спробувати імпортні рукава, через нестачу українських. Так як при дефіциті обирати немає можливості, то купували більш дорогі поліетиленові рукава, що були в наявності. Відчувши переваги та плюси від використання імпортних рукавів, в цьому році однозначно закладали врожай в якісний полімерний продукт. Адже різниця всього лише 20 доларів на рукав, або ж в 10 центів на тонну, дають значно більше переваг перед більш дешевим вітчизняним виробом. Зазначимо, що якісний європейський продукт надає Вам гарантований спокій при довготривалому зберіганні сухого зерна, а також за рахунок своїх параметрів (еластичності і міцності), що забезпечує можливість закладати та виймати зерно при будь-яких негативних температурах.

Більш дешеві рукава також можна використовувати, але бажано, тільки для короткочасного зберігання, не залишаючи їх зберігатись в зимовий період, так як вони нестабільно поводять себе на морозі.

Декілька слів про зимове зберігання і його ньюанси.

Найосновнішою і правильною дією є моніторинг і своєвчасне усунення пошкоджень! І це стосується не тільки зимового зберігання, а й взагалі, всього періоду зберігання зерна в поліетиленових рукавах.

Для проведення моніторингу, найбільш оптимальним вважається період, один раз в 7-10 днів.

Максимум уваги потірбно приділити перед тим, як рукава покриє снігом, тому що потім Ви не зможете вплинути на процес зберігання. Але наприкінці зими, на початку весни, коли інтенсивно тане сніг, до зерна в рукавах не буде можливості підійти — і ось тоді кожна недоглянута, неусунена дірка від шкідників (гризунів, птахів) буде причиною намокненню зерна, так як вода проникне всередину поліетиленового мішка.

Наглядний приклад, що відбудеться, якщо безвідповідально поставитись до останнього огляду перед першими снігопадами.

НЕ МОЖНА ходити зверху по рукавам і зчищати сніг, тому що можна продавити плівку і виріб може лопнути.

НЕ МОЖНА залишати розсипане зерно на майданчику, де зберігаються поліетиленові рукава, так ви не будете привертати увагу пташок та гризунів.

При дотримуванні цих елементарних правил — Ви гарантовано збережете свій урожай без втрат!

Якщо у вас залишились запитання — телефонуйте і ми з радістю допоможемо!

Запрошуємо до співпраці!

Дізнатись про правильну технологію зберігання сухого зерна

Консультація наших спеціалістів — +38 (050) 352 47 62 або +38 (044) 221 88 70

Безкоштовна консультація
Залишились питання?

Телефонуйте нам за номерами:  +38 (044) 221 88 70, +38 (050) 221 88 10. Або заповніть форму і ми вам зателефонуєм: