19 August 2019

Аналіз ефективності ад'ювантів у весняно-літньому сезоні

Весняний сезон цього року суттєво відрізнявся від середньостатистичного, що помітно вплинуло на всі весняні польові роботи – як посів ярих культур, так і обробку озимих.

Пізні заморозки та зливи внесли свої корективи в терміни посівів і очікуваних сходів.

Сильні дощі одразу ж після сівби призвели до того, що ґрунтові гербіциди промивались у зону залягання насіння і пригнічували й без того слабкі сходи. Низькі температури в цей час ще більше погіршили ситуацію на полях. У червні екстремально високі температури остаточно погіршили ситуацію, і тільки зниження температури та дощі на початку липня дали змогу аграріям з певним оптимізмом очікувати майбутніх врожаїв ярих культур. При цьому слід зазначити, що стан озимих культур можна оцінити як добрий (вища врожайність порівняно з минулим роком), і якби не грози та град на початку збиральної компанії, то результат міг бути відмінним, незважаючи на дуже нетипову погоду в травні та червні.

Компанія «Агротека» пропонує асортимент продуктів, які дають можливість зменшити або повністю виключити вплив негативних чинників, у чому переконалися десятки наших партнерів по всій Україні.

Порятунком для багатьох став ґрунтовий ад’ювант Фіксаж.

Завдяки його унікальній формуляції він забезпечує утримання ґрунтових гербіцидів у верхньому шарі ґрунту та запобігає промиванню його в зону залягання насіння. Завдяки застосуванню цього ПАР на посівах сої, кукурудзи та соняшнику аграрії змогли отримати хороші сходи, попри сильні дощі й низькі температури. Ще однією особливістю ад’юванта Фіксаж є те, що він значно подовжив термін дії гербіцидів і дав змогу дочекатися закінчення дощів, щоб далі можна було працювати вже зі страховими гербіцидами. Порівняння полів, де було застосовано Фіксаж, і тих, де гербіциди вносили без цього засобу, яскраво продемонструвало його ефективність. 

Тож ми сподіваємося, що ад’ювант Фіксаж невдовзі утвердиться в технологічних картах тих агрономів, які хочуть отримати результат, незалежний від примх погоди.

Ще одним продуктом, який в останні роки завоював популярність серед «просунутих» агрономів, став

Аквалайт – регулятор жорсткості та pH води.

На сьогодні дедалі все більше фахівців розуміють, що хімічні характеристики води часто важливіші, ніж «родовід» і ціна пестицидів, оскільки жорстка вода однаково руйнує та знижує ефективність як оригінальних препаратів, так і найдешевших генериків. Десятки польових і лабораторних випробувань підтвердили необхідність використання правильно підготовленої води при внесенні агрохімії, і Аквалайт дає змогу отримати таку «правильну» воду максимально швидко та просто. Порівняння з альтернативними методами пом’якшення води також свідчить на користь Аквалайту, який у два рази ефективніший від сульфату амонію, простіший у застосуванні та дешевший (!). Відмінною особливістю препарату Аквалайт є те, що він забезпечує підготовку води за двома найважливішими параметрами – зменшує кислотність і жорсткість. Такі властивості у більшості аналогів відсутні (як правило, це просто підкислювачі води, а цього недостатньо, оскільки жорсткість часто є важливим показником, що впливає на кінцевий результат обприскування).

Спеціальні ад’юванти ПіноСтоп і ОллБрайт увійшли до числа обов’язкових,

адже їх вартість не можна порівняти з тією користю, яку вони приносять аграріям.

Насамперед йдеться про поліпшення якості обприскування. До того ж ці два продукти об’єднує те, що їх використання суттєво скорочує ризики виходу з ладу систем обприскування в дорогих обприскувачах. Ми дуже раді, що у наших партнерів покращуються не тільки технології, а й культура виробництва.

Поверхнево-активні речовини, або прилипачі за останніх кілька років пройшли шлях від незрозумілого доповнення пестицидів до обов’язкового елемента комплексної системи захисту.

Цього року всі проблеми, що виникали через сюрпризи погоди, не злякали тих аграріїв, які розуміють важливість ПАР і використовують їх на постійній основі. Дуже добре зарекомендував себе у весняний сезон новий продукт компанії – ПАР Спрінто, розроблений спеціально для роботи з системними гербіцидами. Формуляція продукту складається із трьох компонентів: мінеральна олія, органосилікон і полімери. Така формуляція сприяла створенню унікальних характеристик, що дають можливість забезпечити якісне надходження активної діючої речовини до об’єкта впливу. Саме наявність мінеральної олії в формуляції Спрінто забезпечила відмінний результат при боротьбі з лободою в посівах сої. Крім цього, Спрінто зарекомендував себе як ідеальний партнер для системних фунгіцидів.

Традиційно популярний прилипач Глайдер продовжує збільшувати армію своїх шанувальників.

Універсальний ПАР чудово поєднується з усіма видами пестицидів, але особливо ефективний він у застосуванні разом із контактними пестицидами. Найнижчий поверхневий натяг (утричі менший від води і майже удвічі – від традиційних ПАР на основі спиртів,  забезпечує миттєве розтікання пестицидів і агрохімікатів по листковій поверхні і тим самим пришвидшує початок активної дії. Поточний рік характеризувався значним зростанням популяції кліща на посівах сої, але застосування акарицидів разом із ПАР Глайдер забезпечило 100% контроль над ситуацією. Напередодні сезону десикації хочеться зазначити, що застосування ПАР Глайдер разом із дикватом дає змогу не тільки пришвидшити процес висихання та готовності рослин до збирання, а й зменшити норму діючої речовини десиканту на 10–15%, що робить ПАР Глайдер не лише ефективним, а й економічно виправданим рішенням.

Ми впевнені, що погодні умови не вплинуть на результати праці тих аграріїв, які правильно спланували всі польові роботи, обрали правильне насіння, визначили адекватний рівень живлення та захисту. Нам дуже приємно, що всі препарати компанії «Агротека» зробили свій внесок в збільшенні врожайності у цей непростий рік. Ми вдячні всім нашим партнерам за довіру та вибір продуктів «Агротеки». А отримані вами результати – найкраще підтвердження правильності обраного шляху нашої компанії.

Бажаємо всім хороших результатів!

Ми завжди раді зробити посильний внесок у ваш успіх!

Детальніше про продукти ви можете переглянути на нашому сайті або ж зателефонувавши за телефонами: +380442218870 або +380503559635

Free consultation
Remaining questions?

Call us at +38 (044) 221 88 70, +38 (050) 221 88 10. Or fill out the form and we'll call you: