16 March 2020

Грунтовий ад’ювант Фіксаж — допомога грунтовому гербіциду!

Рання весна в поточному сезоні принесла аграріям більше питань, аніж відповідей. З одного боку посіви озимих культур не відчували вплив сильних морозів, а з другого боку спостерігається серйозний дефіцит вологи в багатьох регіонах.

Але ж потрібно сіяти, захищати сходи рослин і використовувати грунтові гербіциди для таких культур, як соняшник, кукурудза та соя, що є важливим елементом всієї системи захисту. У перевагах застосування грунтових гербіцидів існують великі ризики того, що при сильних зливах (а на легких грунтах достатньо звичайних весняних дощів) гербіциди промиваються в зону залягання насіння і виникає кілька проблем:

1) насіння і сходи культурних рослин відчувають сильну негативну дію, що часто призводить до зниження сходів. Втрати можуть бути настільки великі, що єдине рішення – це пересіяти поля. В минулому році багато хто зіштохнувся з цією проблемою і ніяк не могли вплинути на ситуацію.

2) вимивання гербіциду з верхнього шару грунту призводить до зменшення його концентрації та зменшується його ефективність проти бур’янів. Крім того, низькі норми призводять до виникнення резистентності бур’янів і як наслідок зменшення ефективності гербіцидів. Здавалось би, виключення грунтових гербіцидів з технологічної карти і застосування післясходових допоможе виключити проблеми, які вказані вище. Але багаточисельні досліди, експерименти і порівняння однозначно доводять, що без захисту сходів дуже проблематично отримати високий врожай і причин для цього безліч.

Компанія Агротека пропонує дійсно ефективне рішення використання грунтових гербіцидів без ризику виникнення проблем, пов’язаних з їх застосуванням і назва цього рішеня — грунтовий ад’ювант Фіксаж.

Завдяки препарату Фіксаж, діюча речовина при обприскуванні затримується у верхніх шарах ґрунту, створюючи своєрідний гербіцидний екран, який перешкоджає промиванню "найціннішого" вглиб нижче місця залягання коренів бур'янів. Таким чином діюча речовина буде використана за призначенням, а не розчиниться у ґрунті. Більше того, грунтовий ад'ювант Фіксаж перешкоджає фітотоксичному впливу пестицидів на культурну рослину. Уявіть, якби препарат не мав захисної дії! Вся речовина, що зосереджена в одному шарі грунту у вигляді концентрату, пошкодила б кореневу систему культурної рослини, чутливої до норми ЗЗР.

З використанням грунтових гербіцидів у комплексі із Фіксажем, ми отримуємо розповсюдження діючої речовини у верхньому шарі - на глибині 5 см. Таким чином Ви забезпечуєте максимальну ефективність грунтової дії гербіцидів. Тим більше, що Фіксаж застереже Вас від непередбачуваної зміни погоди. Навіть якщо після внесення пішов дощ, можете бути спокійні, не промиє. А також грунтовий ад’ювант допоможе уникнути фотодеградації. Таким чином діюча речовина не розпадеться, а продовжить працювати над контролем бур'янів.

Фіксаж застосовують на багатьох польових культурах, в тому числі і на соняшнику, кукурудзі, цукровому буряку, на озимих зернових, картоплі, ріпаку, сої тощо.

Коли і як можна застосовувати грунтовий прилипач Фіксаж?

Так як цей препарат, розроблено спеціально для застосування з гербіцидами ґрунтової дії, його внесення співпадає із періодом внесення цих пестицидів — одразу після посіву або на ранніх етапах росту культури (але до появи сходів бур'янів). Його вносять із такими діючими речовинами: ацетохлор, кломазон, метрибузин, прометрин, квінмерак, флуфінацет, пендиметалін, імазамокс, с-металохлор, пропізохлор, прометрин тощо.

Норма внесення ад'юванту Фіксаж залежить від пори року, коли він застосовується.

Восени це 200-300 мл/га, а навесні - більше, 300-400 мл/га в залежності від типу грунту. Вносити Фіксаж можна на всі типи ґрунтів, особливо на супісках та пісках.

Тому, якщо Ви хочете за невеликі кошти отримати максимальний результат, використовуйте  ґрунтовий гербіцид з ад'ювантом Фіксаж. Це вбереже препарат від промивання, зменшить фітотоксичність культури і посилить дію на бур'яни.

Грунтовий прилипач Фіксаж — зафіксує Ваші прибутки на високому рівні!

Для того, щоб на практиці довести ефективність використання грунтового ад’юванта Фіксаж спільно з грунтовими гербіцидами, спеціалісти компанії Агротека провели лабораторний експеримент. Ми змоделювали ситуацію, що є типовою навесні — дощ після обробки посівів гербіцидом і цей відео-експеримент ви можете переглянути на нашому каналі You-Tube за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=sB-Ao-XkzrQ&t=5s

 
Free consultation
Remaining questions?

Call us at +38 (044) 221 88 70, +38 (050) 221 88 10. Or fill out the form and we'll call you: