04 June 2019

Відмінна робота грунтового прилипача ФІКСАЖ

31 травня був проведений черговий огляд полів в Красилівському районі Хмельницької області, на яких проводилась обробка кукурудзи грунтовими гербіцидами. Посів кукурудзи відбувся з 11 по 15 квітня. В якості грунтового гербіциду використовувався препарат на основі ацетохлору з додаванням антидоту АД-67. Стадія розвитку кукурудзи 5-6 листків. Через низькі температури і великі опади кукурудза відстає від свого розвитку приблизно на 10-12 днів, але це характерно як для полів, на яких ацетохлор вносився разом з грунтовим ад'ювантом Фіксаж, так і для тих, де вносився чистий ацетохлор.

Що можна відмітити по результатам огляду полів:

1. При застосуванні грунтових гербіцидів з додаванням ад'юванта Фіксаж — виявлено більш триваліший ефект від їх роботи.

На полях відсутні злакові бур’яни. Стан дводольних бур’янів (падалиця соняшнику, осот, в’юнок польовий) мають яскраво виражені пошкодження, що не несе загрози для культурної рослини. Подальша обробка страховими гербіцидами повністю видалить проблему бур’янів і забезпечить якісний розвиток кукурудзи.

2. Додавання грунтового прилипача Фіксаж забезпечило утримання грунтових гербіцидів.

На сходах кукурудзи явно менше ушкоджень від ефекту промивання гербіциду в зону залягання насіння. На полях, де Фіксаж був відсутній, на посівах кукурудзи видно пошкодження, викликані дією грунтового гербіциду (навіть з присутністю в ньому антидоту).

Можна зробити однозначний висновок – застосування грунтового ад’юванта Фіксаж економічно виправдано, так як сходи кукурудзи виглядають на даний момент краще, фон бур’янів менший та їхній стан значно гірший, ніж на тих полях, де обробка грунтовим гербіцидом проводилась без додавання Фіксаж.

 

Детальніше про грунтовий ад'ювант Фіксаж 

Консультація наших спеціалістів — +38 (050) 355 96 35 або +38 (044) 221 88 70

 

 

 
Free consultation
Remaining questions?

Call us at +38 (044) 221 88 70, +38 (050) 221 88 10. Or fill out the form and we'll call you: