10 січня 2020

Розпочніть сезон з ад'ювантом Фіксаж та захистіть посіви від примх погоди

Агротека — експерт з ад’ювантів, розпочинає цикл інформаційних статей, які напередодні нового сезону познайомлять агараріїв з новинками компанії.

У вас буде змога дізнатись, як наші продукти можуть не тільки збільшити ефективність агрономічних операцій, але й забезпечити економію ресурсів та збільшення прибутку. У цій першій статті ми пропонуємо познайомитись із грунтовим ад’ювантом «Фіксаж».

З початком сезону перед агаріями завжди стоїть багато запитань, що пов’язані з вибором технології — працювати за «старими» схемами, або спробувати нові рішення, які активно рекламуються у ЗМІ. Як говорять: «Найкраще — ворог хорошого», але з огляду на умови виробництва, що змінюються, не можна повністю ігнорувати прогрес. Основним фактором нестабільності й агрономії залишається клімат. Щороку постає питання щодо планування технології і загальних витрат, яке впирається в припущення про кількість опадів і їх розподіл по вегетаційному періоду.

Одним із найважливіших періодів для успішного результату є період посіву та поява сходів, і саме від того як поведе себе погода залежить дуже багато.

У минулому році аномально холодний травень та велика кількість опадів призвели до великих втрат через те, що змістився термін посіву кукурудзи та сої, грунтові гербіциди змились у зону залягання насіння, що призвело до їх подальшого пошкодження, а також неможливість вчасно провести обробку страховими гербіцидами.

Грунтовий ад’ювант «Фіксаж» — інноваційний продукт, який дуже популярний у Великобританії, звідки він родом.

Ця країна відома своїм дощовим кліматом та агрохімічні компанії давно вже знайшли рішення, як зменшити негативний ефект тривалих дощів у період появи сходів культурних рослин. Ад’ювант Фіксаж для грунтових гербіцидів, завдяки своїй багатокомпонентній формуляції дозволяє вирішити декілька задач:

  1. Зв’язує гербіцид і розподіляє його по всій поверхні грунту.
  2. Фіксує гербіцид у верхньому шарі грунту, не дозволяючи йому промиватись глибше 5 см від поверхні

Завдяки цим особливостям, посіви, які оброблені грунтовим гербіцидом з додаванням ад’юванта «Фіксаж».

Присутня ціла низка переваг у порівнянні з тими, на яких проводилась обробка тільки грунтовими гербіцидами:

  1. Суттєво збільшується період дії грунтового гербіциду. В минулому році, поля, які оброблювались грунтовими гербіцидами разом з ад’ювантом «Фіксаж» були чисті майже на 2 тижні довше, ніж ті, де вносили лише гербіцид.
  2. У випадку заливання полів дощами, після посіву, сходи не виглядали пошкодженими від дії грунтових гербіцидів.

На фото 1 зображено поле, де вносився грунтовий гербіцид на основі ацетохлору разом із грунтовим ад’ювантом «Фіксаж» у нормі 0,3 л/га. Поле чисте, стан сходів хороший, бур’яни повністю відсутні.

На фото 2 зображено сусіднє поле, на якому вносився гербіцид без додавання грунтового ад’юванта і стан сходів рослин сильно відрізняється від «тестової» ділянки при тому, що відстань між ділянками складає 5 м. Можна говорити про дефіцит мікроелементів, але промивання гербіциду  і пошкодження сходів зробило їх слабкими і нездатними у тому числі до засовєння мікроелементів.

На останньому фото зображено міжряддя поля, на якому вносився тільки грунтовий гербіцид і можна  побачити сходи бур’янів, які повністю відстутні на «тестовому» полі, що підтверджує збільшення ефектвності дії гербіциду.

Грунтовий ад’ювант «Фіксаж» позитивно зарекомендував себе для збільшення ефективності грунтових гербіцидів і зниження їх негативного впливу на сходи.

У відео Ви можете наглядно побачити, як Фіксаж утримує гербіцид і не дає йому промитись у зону залягання насіння.

 

 
Безкоштовна консультація
Залишились питання?

Телефонуйте нам за номерами:  +38 (044) 221 88 70, +38 (050) 221 88 10. Або заповніть форму і ми вам зателефонуєм: