24 червня 2020

Уважно подивіться! Вважаєте, що ваш обприскувач чистий?

Один з найголовніших етапів в успішному веденні сільського господарства займає не тільки вирощування культурних рослин.

Якісна промивка обприскувача, особливо при зміні культури, відіграє головну роль. 

Дуже часто через погано вимиту техніку можна пошкодити врожай, а саме через залишки пестицидів/агрохімікатів, що використовували спочатку на сої, інші на кукурудзі, на ріпаку і тому подібне. Саме такі залишки осідають на дно баку, залишаються на стінках, забивають форсунки, патрубки, фільтри, що таким чином викликає корозію і найгірше це те, що цей осад розпилюється із новим розчином на культурні рослини.

Така суспензія може впливати на ріст і розвиток сільськогосподарських культур протягом декількох тижнів після застосування, а у деяких випадках можуть зменшити врожайність.

Якщо наступного дня ви будете використовувати ті ж самі препарати, достатньо ретельно промити ємність обприскувача чистою водою, що допоможе уникнути висихання та затвердіння залишків пестицидів.  А при використанні інших видів сільськогосподарської хімії, рекомендується більш комплексна процедура очищення техніки, яку потрібно проводити відразу після їх внесення зі спеціальним засобом.

Порада! Завжди слід завершувати робочий день із порожнім та чистим баком. 

Брудні форсунки самохідного обприскувача
 
Брудні форсунки самохідного обприскувача

Вже не вперше ми говоримо про обовязкову та якісну промивку обприскувача.

Саме про те, що вода, миючі засоби, та навіть «Фейрі» не справляються з поставленими завданнями. А от професійний засіб, який спеціально розроблений для очищення обприскувача (як «Фейрі» для посуду), гарантовано відлущить та нейтралізує залишки пестициду, які «прилипають» навіть до найприхованішого місця у агрегаті. Назва цього засобу — Олл Брайт від компанії Агротека. Це професійний очищувач баків обприскувачів від залишків агресивних агрохімікатів, що пагубно впливають на вузли машин та на посіви. Ад’ювант Олл Брайт повністю знезаражує небезпечні рештки та специфічний пестицидний запах, забезпечуючи  антикорозійний захист.

Інструкція із застосування очищувача Олл Брайт при зміні культури/препаратів:

1. Після обприскування повністю злити робочий розчин з усього обладнання.

2. Промити чистою водою внутрішню частину баку обприскувача від видимих залишків пестицидів

3. Наповнити 1/10 бак водою обприскувача

4. Додати «Олл Брайт» у співвідношенні 1:400 об’єму води.

5. Включити систему обмивання протягом 20 хв.

6. Злити рідину через форсунки та ополоснути чистою водою внутрішню частину баку.

Фільтр "ДО" промивки
Фільтр "ПІСЛЯ" промивки

Рекомендація щодо промивки обприскувача з Олл Брайт!

Щоб не зазнати збитків і потім не купувати новий обприскувач, краще проводити профілактичну промивку з професійним очисником, як мінімум при зміні культури. А перед десикацією тим більше!

І не забувайте, що перед консервацією агрегату — ОБОВ’ЯЗКОВО потрібно здійснити очищення всього обприскувача з ад’ювантом Олл Брайт компанії Агротека.

(Про зимову консервацію обприскувача читайте за посиланням https://agrotheka.com/ua/news/obovyazkova-promivka-obpriskuvacha-pered-zimovoyu-konservaciieyu)

Консультація спеціалістів компанії Агротека за телефоном +38 (044) 221 88 70 або +38 (050) 221 88 10

Безкоштовна консультація
Залишились питання?

Телефонуйте нам за номерами:  +38 (044) 221 88 70, +38 (050) 221 88 10. Або заповніть форму і ми вам зателефонуєм: